SVI

Toegevoegd aan winkelwagen

Afrekenen

Nieuw wijndomein: Ettore Germano

De familie Ettore Germano is al sinds 1856 eigenaar van wijnbouwgrond op de heuvels van Ceretto rond het dorp Serralunga d’Alba in het hart van het Barolo gebied (regio Piemonte).
Het is een familiebedrijf waar men oorspronkelijk druiven verbouwde die men aan wijnmakers verkocht.
In 1975 begint het domein zelf een beetje wijn te maken waarbij een groot deel van hun opbrengst toch nog aan anderen verkocht wordt.
In 1990 begint Sergio, Germano’s zoon in het bedrijf te werken nadat hij de landbouwschool te Alba voltooid had en oenoloog werd. En in 1993 worden alle druiven die men produceert zelf gevinifieerd en gebotteld. Vandaag de dag is hij wijnmaker en eigenaar van het wijngoed. Bovendien is hij adviseur van een aantal kleine beginnende wijnproducenten in zijn regio. Hij wordt nu al gezien als Barolo specialist, maar ook zijn witte wijnen zijn verrassend en worden zeer gewaardeerd. Momenteel is zijn productie 25.000 flessen groot.
Het bedrijf Germano bezit nu ca. 10 hectare wijngaarden in Serralunga d’Alba en 5 hectare in Cigliè.
Naast de wijngaarden Ceretto en Lazzarito in Serralunga d’Alba met druivensoorten Nebbiolo, Barbera en Dolcetto heeft Germano ook wijngaarden in Alta Langa in Cigliè waar hoofdzakelijk witte wijnen worden geproduceerd van Chardonnay, Riesling en de zeldzame Nascetta druif en wat mousserende wijn van de Pinot Noir druif.

Sinds enkele jaren biedt het domein logies aan in het prachtige agriturismo, waarbij de gasten door Elena, Sergio’s vrouw, worden verwend door heerlijke plaatselijke en zelfgemaakte specialiteiten bij het ontbijt.

Best Italian Wine Awards

http://www.ettoregermano.com/en/best-italian-wine-awards/
De 50 beste wijnen van Italië: de Riesling Hérzu 2012 van Ettore Germano's Winery werd gekozen als een van de beste Italiaanse witte wijnen

Best Barolo – Espresso 2015

http://www.ettoregermano.com/en/miglior-barolo/
Wine of excellence: Barolo Riserva Lazzarito 2008, beste barolo - Ettore Germano's Winery van Sergio Germano

Gambero rosso 2015
http://www.ettoregermano.com/en/gambero-rosso/
De Barolo Lazzarito Riserva 2008 hoort bij de beroemde rode wijn

Nu verkrijgbaar bij SVI -> meer info

Nieuw wijndomein: Ettore Germano
Nieuw wijndomein: Ettore Germano
Nieuw wijndomein: Ettore Germano

Laaste nieuwe posts