SVI

Toegevoegd aan winkelwagen

Afrekenen

De Smaak van Italië: ITALIAN NIGHT


Column van Mark Bertrand:

In eerste instantie geloofde ik het simpelweg niet. De grote maestro Carlo Bernini, de vaste dirigent van Andrea Bocelli, geeft op woensdag 11 mei aanstaande een uniek concert in de Limburghal in het Belgische Genk. Da's ongeveer hetzelfde als een concert van Eros Ramazzotti in de Effenaar in Eindhoven. Het zou echt geweldig zijn, maar je rekent er niet op. Toch is het zo! Bernini, die samen met Bocelli voor talloze wereldleiders heeft opgetreden, komt naar Genk. En het wordt veel meer dan alleen een concert, het wordt een speciale Italian night.

Ik zeg niet vaak dat je ergens naartoe 'moet' gaan, maar voor deze avond maak ik graag een uitzondering. Ga naar de website, overtuig jezelf en reserveer tickets. Alles wat Italië mooi, warm en sfeervol maakt is in die Limburghal op 11 mei aanwezig. Ga maar na: naast Carlo Bernini betreden ook Laura Brioli, Ilaria della Bidia, Debora Testasecca, Stefano Fini en Maurizio Galleni het podium. Muzikaal gezien het neusje van de zalm, waarbij klassieke muziek en popmuziek hand in hand gaan. Het wordt een muzikale reis waarbij iedere bestemming je in vervoering zal brengen. Hoe ik dat weet? Ik heb Carlo Bernini al vaker aan het werk gezien en iedere keer weer weet hij het publiek te 'lezen' en voelt hij instinctief aan wat wij willen horen. Sterker nog, vorig jaar heb ik het genoegen gehad om met Carlo en nog vier anderen te lunchen en ik heb hem leren kennen als een zeer toegankelijke en vriendelijke man.

DJ Buscemi zorgt voor een after party van jewelste waarbij de heupen automatisch te keer zullen gaan. Tel daarbij op dat de Italiaanse wijn gedurende de avond rijkelijk vloeit en de antipasti, risotto, pasta, porchetta, arrosticini en tiramisù in overvloed aanwezig zijn en je weet genoeg. Wees er wel op tijd bij: het aantal kaarten is beperkt. Het belangrijkste is het doel waarvoor deze avond georganiseerd wordt. Alle opbrengsten komen geheel ten goede aan maatschappelijk kwetsbare kinderen in de regio. Dat maakt die avond helemaal bijzonder. Kan het dan haast nog mooier? Het zou zomaar kunnen... Stel je voor dat Andrea Bocelli een klein gaatje in zijn agenda vindt en ook in Genk is. Stel je voor!

Dat laatste is natuurlijk een wilde gedachte. Maar toch: Carlo Bernini is zijn vaste dirigent en voor 11 mei geven die twee concerten in Mumbai, Abu Dhabi, Manilla en Tokio. Stel je voor dat Andrea besluit om ook even binnen te wippen in de Limburghal. 11 Mei staat op mijn agenda groot omcirkeld, dit wil ik voor geen goud missen. Al het warme, mooie en smaakvolle van Italië aanwezig in Genk! Zoiets vraagt erom om gedeeld te worden en ik heb het dan ook met liefde gedaan. Tot dan!

Ciao,

Mark

De Smaak van Italië: ITALIAN NIGHT

Laaste nieuwe posts